3r al Museu d’Història de Catalunya

El dijous 25 els nens i nenes de tercer vam anar al Museu d’Història de Catalunya i vam veure de prop totes aquelles coses de les que havíem parlat a projecte durant les darreres setmanes. Ens hem fixat especialment en les èpoques prehistòriques: el paleolític, el neolític i l’edat dels metalls. Com es vestien els nostres avantpassats? Era una vida còmode la seva? Com construïen les seves cases? Quines eines utilitzaven? Eren més o menys lliures del que som ara?

Quan vam acabar amb la prehistòria, vam posar rumb a la edat antiga, veient un pati d’un palau de l’imperi romà i una toga que utilitzava el patrici que hi vivia. Poc desprès ens vam endinsar en l’edat mitjana, on vam veure amb els nostres ulls el pas enrere que van fer els més pobres, sotmesos al poder dels nobles que vivien en aquells grans castells. Vam poder comparar els seus habitatges i la qualitat de roba que utilitzaven els nobles i els camperols.

Vam acabar avançant cap a l’època dels nostres besavis i avis, passant prèviament per l’edat moderna. Quan vam arribar a l’any 1935 vam poder veure una cuina típica de l’època, amb aquelles neveres sense electricitat, que funcionaven amb blocs de gel! Sí! Com els del pou de glaç de Canyamars!

Ah, i tot i que vam aprendre moltíssim d’història, després vam tenir temps d’apropar-nos al mar i veure com entraven i sortien vaixells. Fins i tot vam estar jugant amb les gavines desprès de dinar! Un dia fantàstic, en una zona de Barcelona que normalment estaria plena de turistes, però que per les circumstàncies actuals, la vam poder gaudir únicament per nosaltres!

Recull fotogràfic

Amunt